Skip to main content

+31 318 541 369

Specialist in pelletketels en pelletkachel cv

Weten wat u met houtpellets op uw verwarmingskosten kunt besparen?

Specialist

Pelletketel.nl, uw specialist in pellet cv-, hout en snipperketels.

Zoekt u een zeer duurzaam alternatief voor uw cv-ketel waarmee u meteen flink bespaart? Dan is een pelletketel of houtketel of snipperketel een perfecte oplossing. De pellet-, hout- of snipperketel  neemt de functie van uw gasgestookte installatie volledig over: voor verwarming en warm tapwater.

U stookt met een pellet- hout en snipperketel  CO2-neutraal met hout van 100% resthout uit de regionale hout- en timmerindustrie en bosbouw. En met het automatische toevoersysteem hebt u er geen omkijken naar.

Geen houtrook of fijnstof

Pelletketel.nl is als enige in Nederland volledig gespecialiseerd in ketels voor pellets, stukhout en snippers. Wij leveren alleen de beste ketels en pellets die aan de strengste kwaliteitseisen en milieunormen voldoen. Zo heeft uw omgeving geen last van houtrook of fijnstof.

Duurzaam

U bent verzekerd van winst voor het milieu en uw portemonnee

In de meeste woonhuizen en bedrijven hangt nog een gasgestookte cv-ketel. Maar het einde van het aardgastijdperk komt echt in zicht. Als u een beter milieu belangrijk vindt, dan zoekt u natuurlijk naar een duurzaam alternatief voor uw cv-ketel op gas. Er zijn natuurlijk meerdere oplossingen. De pelletketel levert dan naar verhouding opmerkelijk veel op voor het milieu en uw eigen portemonnee. Kijk zelf hoeveel u kan besparen

Alternatief

Een pellet cv-ketel: het beste alternatief voor gasketel

Een pellet- hout- of snipperketel is een biomassaketel of biomassakachel voor thuis. Er zijn ook andere alternatieven voor aardgas, zoals warmtepompen, WKO en biogas. Maar die alternatieven zijn voor veel huizen niet geschikt. Ook zijn deze opties vaak duurder, groter, gecompliceerd en te onzeker. Maar in praktisch elk huis kan een pellet- hout of snipper worden geplaatst en met deze moderne ketels hebt u er geen omkijken naar.

Voordelen van een pelletketel

  • Co2-neutraal
  • Verwarming én warm tapwater
  • Lage stookkosten & stabiele prijzen
  • U bent onafhankelijk van energiebedrijven
  • De pellet- hout en snipperketels werken volautomatisch

Duurzame pellets

Geen bomen voor pellets gekapt

Een pelletketel van pelletketel.nl stookt CO2-neutraal met duurzame houtpellets, die worden gemaakt van uitsluitend zuiver resthout uit de regionale hout- en timmerindustrie in West-Europa. Daarvoor worden dus geen bomen voor omgekapt! Deze houtpellets voldoen aan de strenge EN+A1 normen, waardoor bent u verzekerd bent van een bijzonder duurzaam alternatief voor uw gas cv-ketel.

Fors besparen

Eenvoudig te combineren met bestaande installatie

Wij adviseren u graag hierover

Vrij en onafhankelijk

Met een pellet-, hout- of snipperketel bent u onafhankelijk: u hebt voor uw cv-installatie en warm tapwater geen energiemaatschappij meer nodig. Dat is dan ook het grote verschil met een pelletkachel. Daarmee wordt slechts een ruimte verwarmd. Een pellet- hout- of snipperketel verwarmt het hele huis en met een daarop aangesloten tapwater boiler hebt u comformtabel warm water. En u hoeft niets te doen. De pellets of houtsnippers worden automatisch naar de ketel gevoerd, terwijl de houtvergassingsketel de grootste inhoud voor stukhout heeft met een lange brandduur.

Wilt u weten wat u kunt besparen op uw verwarmingskosten?