+31 318 541 369

Subsidie

Nederlands expert in
pelletketel en pelletkachel-cv

Subsidie

ISDE subsidie pelletkachels en pelletketels

Vanaf 21 maart 2019 tot 2021 geldt een ISDE subsidie van minimaal € 1.250,- euro als u een pelletketel koopt. Voor een pelletkachel-cv bedraagt de ISDE subsidie € 1.400,-. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen van deze ISDE regeling profiteren. Zo bespaart u niet alleen direct op uw stookkosten, maar ook op uw investering. Door deze aantrekkelijke subsidieregeling kunt u een pelletketel of pelletkachel-cv dan ook aanzienlijk goedkoper aanschaffen.

ISDE subsidie kosteloos voor u geregeld

Pelletketel.nl regelt de subsidie kosteloos voor u. Als u bij ons een pelletketel of pelletkachel-cv koopt, kunt u ons hiervoor machtigen, kllik hiervoor op: Machtiging intermediair subsidies. Zo hebt u nergens omkijken naar en profiteert u maximaal van alle voordelen van een pelletketel of pelletkachel-cv. Wij zorgen ervoor dat u maximaal gebruik kan maken van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) via de RVO (Rijksdienst Ondernemend Nederland).

Subsidie voor pelletkachel en pelletketel-cv

Alle pelletketels en pelletkachels-cv in het assortiment van pelletketel.nl [productpagina] komen in aanmerking voor de ISDE subsidie. De Apparatenlijsten ISDE Pelletkachels en Pelletketels (biomassaketels) van de RVO wordt continu aangevuld met nieuwe merken en modellen.

ISDE subsidie Pelletketels:

Apparatenlijst ISDE biomassaketels > 5kW en < 500 kW
groter dan 5 kW en kleiner dan 500 kW

ISDE subsidie Pelletkachels:

Hoeveel subsidie voor pelletketels en pelletkachels-cv?

Het ISDE subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de ‘energieprestatie’. Dat verschilt per pelletketel of pelletkachel-cv.

Wijzigingen (verlaging) subsidiebedragen:
Op 20 maart 2019 is er een wijziging gepubliceerd voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze wijziging is per 21 maart 2019 ingegaan.
Voor details klik op: Wijzigingen subsidiebedragen.

Pelletketels

Biomassaketels > 5 kW en <500 kW vanaf € 1.250,-
Voor elke kW vanaf 40 kW ontvangt € 110,- extra

Pelletkachels-cv:

Pelletkachels Vloeistof € 1.400,-

Wanneer ISDE subsidie op pelletkachel-cv
  en pelletketel?

De ISDE subsidie voor pelletketels en pelletkachels-cv geldt als ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Alle pelletketels en pelletkachels van Pelletketel.nl voldoen aan deze ISDE criteria. De ISDE subsidie geldt als de ketel of kachel:

  • bestemd is voor de opwekking van warmte;
  • automatisch stookt op houtpellets;
  • een gesloten voorkant heeft (pelletkachel cv heeft dat);

  • voldoet aan de norm EN 14785;
  • een vermogen van 5 kW tot 500 kW heeft;
  • voldoet aan de technische eisen (RVO)

Onderscheid ISDE-subsidie pelletkachel, cv- kachel en pelletketel

De ISDE maakt onderscheid tussen biomassaketels en pelletkachels.

Veel gestelde vragen

Hoe vraagt u ISDE subsidie aan?

Als u een pelletketel of pelletkachel-cv bij GWTech heeft aangeschaft, kunt u de ISDE subsidie aanvragen. U kunt er ook voor kiezen om dat kosteloos door GWTech te laten verzorgen.
De ISDE-subsidieaanvraag kan worden gedaan op het moment de nieuwe pelletkachel of pelletketel is geïnstalleerd. Het betaalbewijs dat u hiervoor nodig heeft, moet op uw eigen naam staan.

U kunt de subsidie aanvragen via:

Particuliere aanvraag
Zakelijke aanvraag
Buitenlandse particulieren

Hoe lang duurt het voordat u antwoord krijgt?
  • Het proces van 'Aanvragen' tot en met 'Verlening' duurt acht weken. Deze periode kan met maximaal 8 weken worden verlengd. U wordt automatisch benaderd voor eventuele aanvullende en/of ontbrekende gegevens.

  • Als het jaarlijkse subsidiebudget van de overheid op is, krijgt u een jaar de tijd om uw aanvraag opnieuw in te dienen. In dat geval ontvangt u een brief van waarin staat hoe aanspraak kunt maken op het beschikbare budget van het volgende kalenderjaar.
Looptijd en budget subsidie pelletkachel-cv en pelletketel

De ISDE is een investeringssubsidie voor de productie van duurzame energie. Deze subsidie komt voort uit het Energieakkoord van 2013. Deze meerjarige subsidieregeling geldt sinds 1 januari 2016 en loopt door tot 1 januari 2021. Jaarlijks wordt hiervoor een budget vastgesteld (voor 2017: 90 miljoen).

Wilt u weten wat u kunt besparen op uw verwarmingskosten?