Skip to main content

+31 318 541 369

Wat is een pelletkachel

Nederlands expert in pelletketel en pelletkachel-cv

Wat is een pelletkachel

De meeste mensen die op zoek zijn naar een pelletkachel, willen hun gasgestookte cv-ketel duurzaam vervangen. Met een pelletkachel-cv of pelletketel kan dat. Zo bespaart u meteen 30% - 40 % op uw stookkosten. Een standalone pelletkachel is iets anders: zo’n pelletkachel is niet gekoppeld aan uw cv-netwerk en warmwaterleidingen. Daarmee verwarmt u ook maar één ruimte en niet uw hele woning.

Verschillen tussen een pelletkachel, pelletkachel-cv en pelletketel

Pelletkachel

Een standalone pelletkachel staat meestal in de huiskamer en verwarmt maar één ruimte. Een pelletkachel is, in tegenstelling tot een pelletkachel-cv, niet gekoppeld aan uw cv of warmwaternetwerk. U heeft dus een aanvullende oplossing nodig.

Pelletkachel-cv

Een pelletkachel-cv verwarmt uw gehele cv-netwerk en tapwater (kleinere woningen). De pelletkachel-cv staat meestal in de huiskamer en geeft extra gezellige sfeer. Een pelletkachel-cv is voor kleinere woningen een perfect duurzaam alternatief voor uw gasgestookte cv. De gekoppelde boiler kan buiten de huiskamer worden geïnstalleerd.

Pelletketel

Een pelletketel verwarmt het hele huis én zorgt voor warm tapwater (grotere woningen). De pelletketel vervangt de gehele gasgestookte cv-ketel. Een pelletketel is volledig geïsoleerd. De pelletketel zelf geeft minimale warmte af en kan daardoor juist prima in uw bijkeuken, garage of buiten worden geplaatst.

Goede oplossing

Een pelletketel en pelletkachel-cv verwarmen dus uw hele huis, in tegenstelling tot een pelletkachel. Een standalone pelletkachel is een goede oplossing als u maar één ruimte wilt verwarmen en een extra warme sfeer in huis wilt. Pelletketel.nl verkoopt deze echter niet. Omdat wij inzetten op duurzaamheid én fors besparen, kiest pelletketel.nl voor het leveren van pelletketels-cv en pelletketels. Deze oplossingen vervangen uw gasgestookte cv-ketel geheel op een duurzame manier. Zo is stoken met pellets één van de meest duurzame alternatieven voor uw gasgestookte cv-ketel [pagina alternatieven]. Pelletketel.nl heeft zich volledig gespecialiseerd in pelletketels en pelletkachels-cv en is dé Nederlandse expert op dit gebied.

Besparen

Kijk hoeveel u bespaart met volledig CO2-neutraal stoken

Zowel een pelletkachel, pelletkachel-cv als een pelletketel werken op houtpellets. Met de juiste pellets kunt u CO2-neutraal stoken. De pellets worden gemaakt van enkel resten uit de hout- en timmerindustrie. Er worden geen bomen voor gekapt. Een pelletketel en pelletkachel-cv zijn beide een bijzonder duurzaam alternatief voor uw bestaande cv-ketel (gas).

Wilt u weten wat u kunt besparen op uw verwarmingskosten?