Skip to main content

+31 318 541 369

Wat is een hout
 vergassingsketel

Nederlands expert in pelletketel en houtvergassingsketels van Windhager

Wat is een houtvergassingsketel

Een houtvergassingsketel is gezegd een cv-ketel, die stukhout verbrandt (biomassa). U spaart daarmee het milieu en bespaart aanzienlijk op uw stookkosten. De volautomatische cv-ketel vervangt uw gasgestookte cv-ketel . Deze houtvergassingsketel kan ook worden gecombineerd met een pelletketel, die apart, als ook tegelijkertijd met de houtvergassingsketel in bedrijf kan zijn. Met deze "Power Boost" functie van deze combinatie, kan een maximaal vermogen van 56 kW worden verkregen.

Een pelletkachel-cv zorgt voor warm water voor uw cv én tapwater. De pelletkachel-cv staat in de huiskamer. Dat zorgt meteen voor een gezellige, warme sfeer in uw leefomgeving.

Een pelletkachel-cv is een bijzonder duurzaam alternatief voor uw bestaande cv-ketel (gas). Er worden namelijk geen bomen voor de pellets gekapt. En u kunt met een pelletkachel-cv CO2-neutraal stoken.

Een pelletkachel-cv heeft voldoende vermogen voor de meeste kleinere woningen. Een standalone pelletkachel heeft dat niet: zo’n kachel verwarmt maar één ruimte. Met pelletkachel-cv heeft u geen aanvullende voorziening meer nodig voor uw cv en warm tapwater. U regelt de kamertemperatuur gewoon met uw thermostaat. Heeft u een groter huis, dan is wellicht een pelletketel een betere optie.

Besparen

Kijk hoeveel u bespaart

Met de besparingstool weet u hoeveel u bespaart en welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie.

Pelletkachel-cv koppelen aan bestaand cv-netwerk

De pelletkachel-cv kan gewoon gekoppeld worden aan uw bestaande cv- en warmwaternetwerk. Ook bij vloerverwarming. Door de kleine boiler heeft u altijd warm water. De pelletkachel-cv staat in de huiskamer, maar de boiler kan buiten de huiskamer worden geplaatst.
De pelletkachel-cv verbrandt duurzame houtpellets: kleine houtkorrels gemaakt van biomassa. De beste pellets worden gemaakt van resthout uit de regionale hout- en timmerindustrie. Onze pelletketels en pelletkachels-cv zijn volledig geautomatiseerd. U hoeft dus niet steeds zelf bij te vullen. De cv-kachel werkt modulerend. Daardoor stookt u altijd zo min mogelijk.

Hoe werkt een pelletkachel cv?

Aan de pelletkachel-cv is een voorraad pellets gekoppeld (soort van buffer). De pellets gaan automatisch naar de brander. Een ventilator en gloeiontsteking zorgen vervolgens voor a) het ontsteken en b) het verbranden van de pellets. Het water wordt verwarmd door de hitte die vrijkomt. Dat warme water gaat via de bestaande leidingen naar uw cv’s, eventuele vloerverwarming en warmwaterkraan. U regelt de temperatuur in huis gewoon met een thermostaat en hoeft verder niets te doen.
Een pelletkachel-cv is, net als een gasgestookte cv-ketel, gekoppeld aan uw stroomnetwerk. De pelletkachel-cv gebruikt een minimale hoeveelheid stroom. Net als een gasgestookte cv-ketel.
Het warme water wordt opgeslagen in een boiler die aan uw pelletkachel-cv is gekoppeld. U heeft dus altijd warm water. Ook als de verwarming uit is in warmere periodes, bent u verzekerd van warm tapwater.

Geautomatiseerde aslade

Al het hout wordt volledig verbrand. De hoeveelheid as is dan ook minimaal. U hoeft de aslade van een pelletkachel-cv dan ook maar één tot een paar keer per jaar te legen. U hoeft dat niet zelf in de gaten te houden: u wordt automatisch gewaarschuwd als de aslade bijna vol zit. De asresten kunt u gebruiken als tuinbemesting (goed voor uw bloemen en planten door hoge hoeveelheid stikstof van 5%) of u kunt het kwijt bij het gft-afval.

Soorten pelletkachels-cv


Pelletkachels-cv zijn nog niet zo heel lang op de markt. Maar door de vele en grote voordelen zijn er al wel meerdere fabrikanten die pelletkachels-cv aanbieden. Pelletketel.nl is de enige in Nederland die zich volledig heeft gespecialiseerd in pelletketels en pelletkachels-cv. Wij zijn dé landelijke expert. Pelletketel.nl is doorlopend gericht op een hoge kwaliteit producten en duurzaamheid. Wij bieden alleen de meest beste én meest besparende pelletketels en pelletkachels-cv.

Zelf uw temperatuur regelen met een modulerende pelletkachel-cv

U kunt de temperatuur in huis gewoon met een thermostaat regelen die gekoppeld is aan de pelletkachel-cv. Door de boiler heeft u altijd warm water. De pelletkachels-cv werken modulerend. Dat wil zeggen dat de pelletkachel-cv zich heel energie-efficiënt aan uw vraag aanpast. U kunt dat vergelijken met een rijdende trein: op het moment dat de trein voldoende snelheid heeft om bij het volgende station te komen, kan de motor van de trein worden uitgeschakeld. Een modulerende pelletkachel-cv is extra duurzaam: betere kwaliteit, bedrijfsbetrouwbaarder en met een gemiddeld langere levensduur dan niet-modulerende.

Geen houtrook en fijnstof


Bij pelletketel.nl krijgt u gegarandeerd de beste kwaliteit pelletkachel-cv. Veel pelletkachels-cv die door anderen worden aangeboden, komen uit de voormalige Oostbloklanden en Italië. Vaak zijn deze cv-kachels van middelmatige tot slechte kwaliteit. Dat kan veel nadelen opleveren. U kunt dan denken aan de (mindere) bijdrage aan verduurzaming, problemen door houtrook, geuroverlast, fijnstof, de levensduur van de ketel en de mate van verbranding van pellets. Bij de cv-kachels van pelletketel.nl weet u zeker dat u 100% duurzaam stookt en dat u problemen met bijvoorbeeld houtrook en fijnstof voorkomt. Verzekerd van kwaliteit


Pelletketel.nl levert de beste kwaliteit pelletkachels-cv uit met name Oostenrijk. Onze kachels voldoen aan de strengste Europese criteria. Zo weet u dat de pelletkachel-cv u de meeste voordelen oplevert voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Kwaliteit pellets belangrijk


Bij stoken met een pelletkachel-cv is de keuze van de pellets ook erg belangrijk. U voorkomt problemen wat betreft houtrook, geuroverlast en fijnstof met EN+A1-pellets voor productie. Ook lopen deze pellets niet vast in uw ketel door afwijkende groottes. Pelletketel.nl adviseert dan ook de meest duurzame en beste kwaliteit pellets.

Onderdelen

Een pelletkachel-cv staat meestal in de huiskamer. De boiler kan buiten de huiskamer worden geïnstalleerd.
De onderdelen van een pelletkachel-cv:

  • Cv-ketel
  • Hokje of tankje voor pelletopslag
  • Warmwaterboiler

In huis

Wat betekent een pelletkachel-cv in huis?

De pelletkachel-cv kan gewoon worden aangesloten op de bestaande cv-voorzieningen en het bestaande warmwaternetwerk in huis. De kachel is gekoppeld aan een kleine boiler (meestal buiten de huiskamer) en een geschikt lucht aan- en afvoerkanaal. Pelletketel.nl helpt u hierbij.
Een pelletkachel-cv kan automatisch worden gevuld vanuit een buffertank die gekoppeld is aan de pelletkachel-cv. Deze buffer kan op diverse manieren worden weggewerkt.

Wilt u weten wat u kunt besparen op uw verwarmingskosten?