Skip to main content

+31 318 541 369

Voordelen

Voordelen van
de pelletketel en pelletkachel-cv

Voordelen

Voordelen van de pelletketel en pelletkachel-cv

Wilt u graag uw steentje bijdragen aan het milieu? Dan zoekt u vast naar een alternatieve oplossing voor uw gasgestookte cv-ketel. Het goede nieuws is: met een pelletketel of pelletkachel-cv kunt u 100% duurzaam stoken. En u bespaart meteen fors op uw energierekening. Wat zijn de precieze voor- en nadelen van een pelletketel en pelletkachel-cv?

Op een rij: de voordelen pelletketel en pelletkachel-cv

Met de juiste pelletketel of pelletkachel-cv en pellets, haalt u alle voordelen van een pelletketel of pelletkachel cv er optimaal uit.

 • U bespaart 30-40 % per jaar.
 • U ontvangt minimaal € 1400,- subsidie.

 • Altijd voldoende warmte voor uw cv en warm tapwater.
 • U stookt volledig CO2-neutraal.
 • U verbrandt geen fossiele brandstoffen met een pelletketel of pelletkachel-cv.
 • De pelletketel of pelletkachel-cv werkt volledig automatisch.
 • De pelletketel of pelletkachel cv werkt modulerend.
 • De ketel of kachel (mate van verbranding) reageert direct op vraag.
 • U bent onafhankelijk van beursgenoteerde bedrijven / energieleveranciers.
 • De prijzen van pellets zijn in verhouding erg stabiel.
 • Geen aanvullende energievoorziening meer voor stoken (zoals bij een pelletkachel).
 • De ketel levert voldoende warmte op voor uw cv én warm tapwater. Ook in de winter.
 • Te combineren met een zonneboiler.
 • Minimale energietoevoer nodig.
 • U betaalt geen vastrecht meer bij inductie- of keramisch koken.
 • Ook buiten te plaatsen.
 • Een pelletketel kunt u ook prima buiten plaatsen.
 • Energie-efficiënt
  De pelletketel of pelletkachel-cv werkt modulerend én slaat af als er voldoende warmte is opgeslagen in de boiler. Modulerend betekent dat de pelletketel of pelletkachel-cv direct reageert op uw vraag en zo niet te veel stookt. U kunt dat vergelijken met een rijdende trein die kan worden uitgeschakeld ver voordat hij op de plaats van bestemming is. Ook worden de pellets geheel verbrand. Natuurlijk kunt u de pelletketel of pelletkachel-cv ook altijd zelf aan- en uitzetten.

 • Slechts 0,5 % as.
  U hoeft de lade maar één tot enkele keren per jaar te legen. De as van uw pelletketel of pelletkachel cv kan heel goed gebruikt worden als compost voor uw tuin.
 • Een pelletkachel-cv zorgt voor een extra huiselijke sfeer in uw huiskamer.
 • Geen rook- en geuroverlast.

Verschillen

Wat zijn de verschillen van een pelletketel of pelletkachel-cv met een warmtepomp?

Let op de kwaliteit van pelletketel, pelletkachel-cv en pellets! Belangrijk om te weten is dat er heel veel verschillen in kwaliteit zijn. Die verschillen zitten in de herkomst van de pellets en de productiewijze van de pelletketel en pelletkachel cv. Pelletketel.nl heeft zich als enige volledig gespecialiseerd in pelletketels en pelletkachel-cv’s. Wij willen zowel het milieu 100% sparen als u optimaal ontlasten.

Verzekerd van kwaliteit

Peletketel.nl levert daarom alleen betrouwbare pelletketels en pelletkachels (cv) van hoge kwaliteit en pellets die voldoen aan de Europese A1+EN-normen. Wij leveren u alleen de beste kwaliteit modulerende pelletketel of pelletkachel-cv. Deze pelletketels en pelletkachels-cv werken veel energie-efficiënter, zijn veel betrouwbaarder en gaan langer mee. Ook werken we alleen samen met installateurs waarvan we weten dat ze 100% thuis zijn in het plaatsen van een pelletketel of pelletkachel-cv.

Verschillen in gebruik

Als het om het gebruik van een pelletketel of pelletkachel-cv gaat. zijn er duidelijke verschillen tussen de verschillende typen. Zo worden er ook niet-automatische en/of niet-modulerende ketels aangeboden. Dat is natuurlijk niet handig en energie-efficiënt. Daarom levert Pelletketel.nl alleen automatische én modulerende pelletketels en pelletkachel-cv's. Zo hoeft u dus niets te doen en uw pelletketel of pelletkachel-cv past zich altijd automatisch aan uw vraag aan.

Kritiek

Kritiek op pelletketel en pelletkachel cv: terecht of niet?

Buren en buurtgenoten van mensen met bijvoorbeeld open haarden en standalone pelletkachels klagen nog wel eens over overlast. Vaak is dat terecht. Fijnstof, geur, je huis niet kunnen ventileren omdat je de overlast van je hout-stokende buren niet in je eigen huis wilt: heel begrijpelijk. Ook bij sommige typen pelletkachels-cv en pelletketels zorg je slecht voor je omgeving. Daarom leveren wij alleen een pelletketel of pelletkachel-cv die voldoet aan de strengste normen. Zo bezorgt u anderen ook geen overlast en houdt u uw buren te vriend.

Maar… let op: ook de keuze van de pellets is daarbij belangrijk. Gebruik daarom alleen pellets die gemaakt zijn van 100% houtresten. Zonder andere plantaardige of chemische toevoegingen. Want ook wij willen uw buurtgenoten niet opzadelen met houtrook en andere stoffen die slecht zijn voor mens en milieu. Koop dus duurzame pellets en een duurzame pelletketel of pelletkachel-cv. Ook kunnen er installatiefouten worden gemaakt die voor overlast kunnen zorgen. Pelletketel.nl werkt dan ook alleen maar samen met installatiebureaus die hierin zijn opgeleid.

Is er wel altijd hout genoeg?

U hoeft zich geen zorgen te maken over de voorraad duurzaam hout voor uw pelletketel of pelletkachel (cv). Er zijn meerdere alternatieven op de markt en Nederland zal niet geheel ‘verhoutificeren’. Op dit moment wordt zo’n 30% van het lokale resthout van de houtindustrie gebruikt voor pellets. Een klein deel daarvan wordt gebruikt door particulieren en de rest van de pellets wordt gebruikt door bedrijven met grote pelletketels. De overige 70% wordt nog - onbenut- door de houtindustrie zelf verbrand. Er hoeft dus geen hout worden gekapt speciaal voor pelletketels.

Houdt hier rekening mee

 • Hogere investering dan een gasgestookte cv-ketel. Check hoeveel u bespaart.
 • De aslade moet 1 tot enkele keren per jaar geleegd worden. U kunt de as heel goed gebruiken als compost voor uw tuin.
 • Eens in de zoveel tijd moet u de interne pelletopslag aanvullen. Ook uw leverancier kan dit verzorgen.
 • U moet houtpellets kopen (maar bespaart toch 30-40% per jaar). U kunt de pellets online bestellen.
 • Een pelletketel neemt meer ruimte in dan een cv-ketel op gas. Voor een pelletketel of pelletkachel-cv heeft u voor de pelletopslag nog wat extra ruimte nodig. Een pelletkachel-cv kan in de huiskamer worden geplaatst. De gekoppelde boiler kan dan op een andere plek in huis worden geplaatst.

Wilt u weten wat u kunt besparen op uw verwarmingskosten?