Skip to main content

+31 318 541 369

Duurzaamheid

Pelletketel en pelletkachel-cv:
bijzonder duurzaam

Duurzaamheid

Pelletketel en pelletkachel-cv: bijzonder duurzaam

Zoekt u voor thuis een bijzonder duurzaam alternatief voor uw cv-ketel op gas? Dan is een pelletketel of pelletkachel cv een hele goede optie. Een pelletketel of pelletkachel-cv  vervangt uw cv-ketel op gas voor uw verwarming én tapwater compleet. U stookt geheel CO2-neutraal én u bespaart meteen flink. Voor de pellets hoeven geen bomen te worden gekapt.

Pelletketel en pelletkachel-cv: super duurzaam

  • U stookt Co2-neutraal
  • Geen bomenkap voor pellets
  • Geen houtrook of fijnstof
  • Modulerend → energie-efficiënt
  • Houtresten uit de regio
  • As = gezonde tuinbemesting

  • Te combineren met zonnepanelen

Duurzame pellets van puur resthout

Benieuwd naar alle voor- en nadelen van een pelletketel of pelletkachel-cv?

Pellets met het EN+A1-keurmerk voor productie zijn alleen maar duurzaam. Deze pellets worden gemaakt van biomassa: puur resthout uit de hout- en timmerindustrie. Dat betekent geen houtkap én geen gebruik van stoffen die slecht zijn voor het milieu. Ook stookt u zo biomassa en zo gebruikt u géén fossiele brandstoffen in uw pelletketel of pelletkachel-cv. U gebruikt dus nooit meer CO2 dan de boom heeft opgenomen. Daarbij komt dat u de assen uit de pelletketel of pelletkachel-cv kunt gebruiken als hele goede tuinbemesting. Daarmee is de natuurlijke kringloop helemaal rond. Een pelletketel of pelletkachel-cv is dan ook een van de meest duurzame alternatieven voor uw cv-ketel op gas.

Ladder van Lansink voor afvalverwerking

De Ladder van Lansink geeft aan wat de meest milieuvriendelijke manieren van afvalverwerking zijn.

Vroeger werden houtrestanten zoals houtspaanders en houtmot als bodembedekker (F) gebruikt of domweg verbrand (E). Door gebruik van pellets levert het hout nu energie (D). Met verantwoord bosbeheer dragen pellets duidelijk bij aan een beter milieu.

Geen houtrook of fijnstof

Als u de juiste pellets gebruikt, dan voorkomt u meteen overlast door houtrook of fijnstof. Dat niet alleen. De pellets voor uw pelletketel en pelletkachel-cv komen uit de ons omringende landen. Dat betekent dus zo min mogelijk vervuiling door transport. Ook maken de leveranciers vaak gebruik van vrachtwagens die anders leeg naar of van Nederland zouden rijden. Duurzamer kunnen we het eigenlijk niet maken.

Topkwaliteit

Pelletketel.nl levert alleen maar een pelletketel of pelletkachel-cv's van topkwaliteit. Daardoor bent u gegarandeerd van een optimale manier van duurzaam stoken. Ook is pelletketel of pelletkachel-cv van pelletketel.nl altijd modulerend. De pelletketel of pelletkachel-cv is zo ingesteld, dat de mate van verbranding direct automatisch wordt aangepast aan de vraag. In een gekoppelde boiler wordt warm water opgeslagen. Daardoor heeft u altijd direct warm water en hoeft de pelletketel of pelletkachel-cv niet continu te branden terwijl u toch altijd warm water heeft.

Het gebruik van de juiste pellets draagt overigens niet alleen bij aan de duurzaamheid van het milieu. Ook uw pelletketel of pelletkachel-cv doet u er een plezier mee. U voorkomt daarmee niet alleen houtrook en fijnstof. U verlengt zo ook meteen de levensduur van uw pelletketel of pelletkachel-cv. Dat komt onder meer doordat deze pellets niet vastlopen in het systeem.

Extra tip

Zet uw thermostaat een uur voordat u naar bed gaat lager. In de cv zit nog warm water. Dus op het moment dat u naar bed gaat, is de temperatuur in de kamer nog steeds aangenaam warm.
Nb. Voor vloerverwarming gaat deze tip niet op, omdat het opwarmen te lang duurt, voordat de vloer weer opgewarmd is.